31. 10. 2022

fortell na veletrzích v roce 2022

V letošním roce jsme se prezentovali na dvou významných veletrzích, tradičním MSV v Brně a ve spolupráci s českou proexportní agenturou CzechTrade i na největším plastikářském veletrhu na světě, kterým je K-veletrh v německém Düsseldorfu. Ten se koná každé tři roky, jako vždy  i v letošním roce za značného zájmu vystavovatelů i návštěvníků.

MSV

Na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně fortell vystavuje již tradičně. Letošní MSV byl o den kratší než obvykle (4.–7. října 2022) a na našem stánku se postupně vystřídali zástupci firmy: Radim Šafařík, Filip Ambrož, Lukáš Pfitzner, Pavel Jelínek, Daniel Borovička a marketingová podpora Anežka Langrová.
Největší středoevropský veletrh průmyslových technologií přivedl na jedno místo 1 256 vystavujících firem ze 41 zemí. Ve srovnání s loňským ročníkem se počet vystavovatelů zvýšil o 20 procent a rozsah o tři výstavní haly, když stánky vystavovatelů zaplnily celkem osm pavilonů. Za čtyři dny si nabídku Mezinárodního strojírenského veletrhu prohlédlo přes 52 tisíc návštěvníků, což je oproti loňsku nárůst o 50 procent.
"Po covidové pauze jsme opět naplno roztočili ozubená kola, která jsou už od roku 1959 symbolem MSV. Účast vystavovatelů i návštěvníků ukázala, že tento veletrh zůstává pro průmyslové firmy důležitým místem,“ zhodnotil 63. ročník MSV generální ředitel společnosti Veletrhy Brno Tomáš Moravec.
Konkrétně na stánku fortellu se vystřídalo během pěti dní kolem 45 návštěv, mezi nimiž byli potenciální zákazníci i zástupci firem, se kterými již spolupracujeme a přišli projednat konkrétní záležitosti osobně. Ze stálých zákazníků můžeme jmenovat Centropen, Siemens, Novibru či Alps, ale i letos nově ke spolupráci  získaný mladovožecký Koh-I-Noor.

K 2022

O dva týdny později, ve dnech 19. – 26. října 2022, proběhl Mezinárodní veletrh pro zpracování plastů a kaučuku K 2022 v Düsseldorfu.
Na fortelláckém stánku se postupně vystřídali Radim Šafařík, Lukáš Pfitzner, Daniel Borovička, Pavel Jelínek a Anežka Langrová.
Naše prezentace na veletrhu probíhala v rámci společné české expozice, kterou naplánovala agentura CzechTrade. Hlavní výhodou této služby pro nás byla optimalizace nákladů spojená s účastí na veletrhu, minimalizace organizačních aktivit, realizace doprovodných akvizičních služeb před veletrhem a asistence pracovníků CzechTrade v Düsseldorfu během akce. 
Společný stánek CzechTrade o rozloze 134 m2 byl umístěn v hale 8B, což je jeden z celkového počtu 18 pavilonů.
Prestižní mezinárodní odborný veletrh K 2022 je prvotřídní platforma pro prezentaci světových novinek z oboru plastikářství a zpracování kaučuku.
Letos na veletrh zavítalo více jak 176 tisíc návštěvníků z celého světa. Význam i úspěch akce potvrdila i její vysoká internacionalita, jelikož se na veletrhu prezentovalo přes 3 tisíce firem z 69 zemí světa.
I letošní ročník  K 2022 jako obvykle  vynikal vysokou erudovaností odborných návštěvníků a potvrdil fakt, že patří k absolutní světové špičce ve svém oboru. Široká nabídka inovativních novinek a následné péče a vysoký podíl návštěvníků s rozhodovacími pravomocemi ve firmách, z nichž většina přijela do Düsseldorfu s konkrétními investičními cíli, poukázala na úspěch celé akce.

návštěva EuroBLECHu

Cestou z „Káčka“ navštívili Pavel Jelínek s Radimem Šafaříkem jiný oborový veletrh – „plechařský" EuroBLECH v německém Hannoveru, aby mohli srovnat jejich význam, dosah a návštěvnost  pro posouzení naší účasti v příštích letech. Tento veletrh se koná každé dva roky, ale ve srovnání s K 2022 na něj dorazilo „pouze“ necelých 40 tisíc návštěvníků, kteří během čtyř dnů mohli v devíti halách shlédnout produkty cca 1300 vystavovatelů.

Pro příští rok zatím  zvažujeme naše potenciální účasti na veletrzích, už nyní se však dá předpokládat, že MSV v Brně se s největší pravděpodobností zúčastníme

Radim Šafařík, obchodní ředitel

Sdílet článek

Více ke čtení

Další zajímavé články

Podzimní fortelláček 2022
6. 12. 2022
Podzimní fortelláček 2022

Konečně se vše usadilo do starých kolejí a tak jsme si mohli s Vašimi dětmi užít letos i podzimní fortelláček. Ten byl už tradičně určen pouze školním dětem, aby volné dva dny vyplnily různými zábavnými aktivitami v partě s kamarády.
Ve středu jsme vyrazili do kina na skvělý animák DC Liga supermazlíčků, obsadili jsme svá oblíbená místa na balkóně a tentokrát došlo i na nezbytný popcorn, takže jsme měli zážitek se vším všudy. Po návratu z kina jsme se s chutí pustili do výroby různých kartónových objektů, materiál jsme si už ráno obstarali ve všech dostupných kontejnerech☺. U toho jsme stihli spoustu stolních her, karty, kvarteta, člověče nezlob se, stolní fotbálek, pingpong – no vůbec se nám nechtělo odpoledne domů. 
Druhý den jsme měli připravenou soutěž, v níž týmy čekala spousta záludných otázek a na závěr si vymýšlely a budovaly vlastní města. Fantazie běžela na plné obrátky a za některé nápady by možná byli vděční i filmoví scénáristé a režiséři. Na závěr jsme ještě absolvovali prohlídku kartónových hradů, zámků i jiných staveb, kde nám jejich kasteláni poskytli i odborný výklad☺. 
Zkrátka dva dny utekly jako voda, všichni se bavili, nikdo se nenudil a snad se také všichni těšíme na další setkání v příštím roce.
Iva Červinková

Čtěte více